Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van bezoekersgedrag, de werking van social media knoppen en weergave van video's.

bevestigen en sluiten
talentON
Benut je talent en krijg veel meer energie
om te doen wat je leuk vindt!

Whitepaper of Themagericht artikel

Hoe voorkom ik een loonsanctie?

UWV beoordeelt na 104 weken aan de hand van het re-integratieverslag of werkgever en medewerker genoeg hebben gedaan aan werkhervatting. Als dat het geval is, wordt de medewerker uitgenodigd voor een gesprek met de verzekeringsarts en de arbeidsdeskundige. Zo niet, dan volgt geen verdere beoordeling en ook geen uitkering voor de medewerker. De werkgever krijgt een loonsanctie.

Bij 3 op de 100 WIA beoordelingen concludeert UWV dat de werkgever niet genoeg aan de re-integratie heeft gedaan. De werkgever moet het loon van de medewerker dan tot een jaar langer doorbetalen. Bij de gemiddelde loonsom in Nederland komt dit neer op een € 29.000,-. Hoe voorkomt u een loonsanctie?

Management samenvatting

  • Bij onvoldoende re-integratie inspanning van de werkgever legt UWV loonsancties op die oplopen tot een jaar langer loondoorbetaling.
  • Loonsancties voorkomt u door een goede dossieropbouw, vanaf de eerste ziektedag actief re-integreren, aangepast of vervangend werk organiseren en bij langlopend verzuim een deskundigenoordeel aanvragen.
  • Bij tegenwerking van de re-integratie door uw medewerker activeert u de medewerker met financiële prikkels (werkgever sancties).
  • De financiële gevolgen van een WIA-aanvraag voor uw medewerker en uw organisatie maken duidelijk dat u en uw medewerker hetzelfde doel hebben.
  • U voldoet aan uw re-integratie inspanning bij een duurzame werkhervatting die aansluit bij de resterende arbeidsmogelijkheden.
  • Verzuimsoftware kan u hierbij ondersteunen.

Vraag hier uw gratis whitepaper aan

Na aanvragen krijgt u binnen enkele minuten dit whitepaper toegezonden.

Organisatie *
Voornaam *
Tussenvoegsels
Achternaam *
Functie *
Telefoonnummer *
Zakelijk e-mailadres *
Aanvragen